
תגיות
26-453 חוזרת מן המתים: פרק ארבעים-וארבעה – המרכב ז’.
כשרכשתי את 26-453 הבחנתי בכך שמצבה קשה, אבל לא הבחנתי עד כמה הוא קשה. הגישה אליה היתה מוגבלת לצד אחד בלבד, ותוכה היה דחוס בחלקים שפורקו ממנה וממכוניות אחרות, וזה מנע בדיקה יסודית.
אבל גם ההתבוננות השטחית ההיא הספיקה כדי להבחין בבעית חלודה. האזורים שמעל ובצדי הגלגלים, ובפרט חיבור הכנפיים למרכב הראו סימני חלודה ברורים.
אין בכך פלא גדול – זו בעיה נפוצה וסיבותיה ידועות: בזמן נסיעה ניתזים מים ובוץ בדיוק למקומות אלה וחלקם אף נילכד ב”תפר” שבין הגוף והכנפיים. מתחילה חלודה, ומכיון שמקומה ניסתר מהעין והגישה אליו קשה – היא אינה מטופלת גם בהזדמנויות שהמכונית זוכה ל”פחחות וצבע”.
כשהמכונית הוצאה מהמחסן בו שהתה זמן רב והועלתה על גרר בדרך לאורי, יצאה איתה גם החלודה שלה לאויר העולם:
על עד כמה יכולות בעיות כאלו להסתתר מן העין יכולה להעיד הדוגמה הבאה:
רובר 12 זה נקנה במכירה פומבית באנגליה וזכה במחיר נאה. המכונית טופלה ונצבעה זמן קצר לפני המכירה וסווגה כ”משופצת”. חודשים אחדים אחר-כך החלו לצוץ “בועות חלודה” מתחת לצבע. התברר כי הרכב אמנם נצבע, אך ללא טיפול בחלודה שפשתה בו. הוא פשוט נמרח בחומר פחחים ונצבע. כשהחל הקורבן האומלל להסיר את החומר מעל גוף המכונית הוא נאלץ להחליף חלקים שלמים מהפח, בדיוק באזורים בהם נדון הפעם:
מעניין לציין כי ב-26-069 שבילתה את רוב שנותיה בבאר-שבע היבשה ומעלם לא נסעה בכבישים שהומלחו נגד שלג לא נמצאו כמעט “רקבונות” בפח כשהגיעה לפחחות וצבע בשנת 2001. כך נראה בה איזור קשת הגלגל האחורי בתחילת הטיפול:
חלוד, אך לא רקוב. וכך הוא נראה בסיום ההכנה לצבע:
איזור אחר הידוע לשימצה בהקשר זה הוא אחורי המכונית, החלק המכיל את תחתית מכסה תא-המטען. כזכור, מכסה זה עבה במיוחד ברובר (כי הוא מכיל את הגלגל הרזרבי): http://wp.me/pXLKy-p6 תחתיתו היא, לכן, ללא בושה – אמבטיה. עם השנים מתבלה ומתייבש אטם הגומי העוטף את המכסה, ובאזורים גשומים ולחים מצטברים בה מים הגורמים להחלדתה עד התפוררות. כניסה, ובפרט יציאה מבורות ותעלות אף היא לא מוסיפה לה בריאות – כי היא זו שנחבטת בדרך-כלל.
ולבסוף, אדני המרכב (sills באנגלית) אף הם חלק מועד לפורענות: קרובים לכביש ורחוקים מן העין.
כך הם נראו ברובר 12 שנזכר למעלה, אחרי שבעליו המסכן פירק חצי אוטו כדי להגיע אליהם:
ה”אוזן” הנראית בתמונה משמשת לחיבור המרכב לאשיה, והיא נמצאת גם בדגמי P2 ממספרים גבוהים יותר – אך לא ברובר 10, בו צורת חיבור המרכב לאשיה שונה.
אף אחד מחוליים אלה לא פסח על 26-453, להיפך, היא “זכתה” בכולם, וביד נדיבה.
עם תחילת העבודה על המרכב, שהיה כזכור מכוסה בשכבה עבה של לכלוך, חלודה ושאריות של צבע ישן התלבטנו איך להסיר אותם. חששנו כי ניקוי חול יהיה אגרסיבי מדי, ניקוי סודה לא יעיל מספיק, וקרצוף במברשת ברזל כרוך בעבודה רבה מדי. כך נראה המרכב בעת הסרתו מהאשיה:
הלכלוך והצבע הישן מסתירים חלק מהחרפה. לבסוף החליט אורי להתמודד עם המשימה עם מברשת ודיסק – עבודה ממושכת קשה ומיגעת. כל חלק שנוקה גם תוקן ונצבע בצבע מגן.
עם הסרת המסכים הנ”ל התברר כי המצב הרבה יותר גרוע ממה ששיערתי לפני תחילת העבודה:
את הפח המחורר סביב קשתות הגלגלים האחוריים ניתן לראות ממרחוק.
אבל גם מנקודות התורפה האחרות לא נגרע חלקן.
כך נראו אדני המרכב (sills) אחרי הניקוי:
ומהצד השני:
בעבודת נמלים, צעד קטן אחר צעד קטן הטליא אורי את החלק, וליטש עד שחזר לצורתו המקורית:
המצב ב”אמבטית המכסה האחורי” לא היה שונה. כך נראה המקום כשהמכונית הגיעה לסדנה:
ואחרי הסרת ריקבונות:
אבל אחר הטלאה אומנותית כנ”ל:
ומזווית אחרת:
המצב בקשתות הגלגלים האחוריים היה מדכא מההתחלה:
ואחרי הסרת הגלגלים:
אחרי הקירצוף הצטרפה גם רצפת תא המטען לגורמי הדיכאון:
וכך זה נראה אחרי הטיפול היסודי של אורי:
כך נראה אותו חלק ב 26-069 בתחילת השיפוץ שלה לפני עשור:
בסיס משענת היד של המושב האחורי נראה שונה בשתי המכוניות, ונושא זה יבדק בהמשך – שעוד יבוא.
PREV: http://wp.me/pXLKy-sA
NEXT: http://wp.me/pXLKy-tu