Site icon ברזלים מעופפים שעושים בום.

26-453 חוזרת מן המתים: פרק מאה ותשעה עשר – הפנסים ג'.

הפנסים של 26-453 פורקו ממנה עוד לפני שהגיעה לרשותי, והגיעו אלי בתוך קופסת קרטון ישנה, כמו פליטים אחרי מסע תלאות ממושך: מלוכלכים, חבולים, עייפים

העברתי אותם את מסע השיקום הרגיל: ראשית לטינו, שפירקם לגורמים. חלקי הברזל (רובם מאולתרים, כדי להתאים את יחידת התאורה בת 7 האינצ’ים למכסה בן 7-13/16 האינצ’ים) נשלחו לתרשיש לניקוי בחומצה וגלוון. חלקי הארד נשלחו לגלוונומטה להסרת ציפוי הכרום הישן. משם הם חזרו לטינו ליישור ותיקון, ושוב לרפי מגלווומטה לציפוי מחודש בכרום. לבסוף חזר הכל פעם נוספת לטינו כדי שיחבר חזרה את כל החלקים זה לזה במסמרות ארד (ניטים בשפת המכונאים) מתאימות שהשגתי אני ב-eBay.

A הוא קצה הבורג החלול המחזק את הפנס לכנף. חוטי החשמל נכנסים לתוך הפנס דרך החלל הזה. הלשונית הצמודה לגוף הפנס מונעת מן הבורג להסתובב כשמבצעים חיזוק לאום שמתחת הכנף, בסיום "כיוון אורות" (בשפת המכונאים "היא נותנת קונטרה"). הלשונית הזו הייתה חסרה באחד הפנסים וטינו ייצר חדשה במקומה. B מסמן את קצה אחד המסמרות המהדקים את תושבת הפנס משני צדדיו. ישנם חמישה כאלו. C היא המעצור המחזיק את "קפיץ המשקפיים" במקומו כשהתפס המהדק את המכסה לפנס נמצא במקומו. בתמונה הבאה ניתן לראות את התפס, קפיץ המשקפיים וקפיץ ה M המהדק את יחידת התאורה למכסה הפנס:

עדיין ניתן להשיג אותם פה ושם באינטרנט:

קטלוג לוקס מראה שהפריטים הללו (של פנס לוקס M140) זהים (אותם מק"טים) לאלו של MBD148.

אבל לפני שאצא להרפתקת יבוא גוףתאורה שעלולה להסתיים במפח נפש החלטתי להבטיח את העורף ולהשיג גוףתאורה שיהווה ברירת מחדל, דהיינו אם שום דבר אחר לא יצליח אשתמש בו. ומאליו מובן שעליו להיות גוף תאורה בקוטר 7 אינץ’, עם תו E בחזיתו, ושנקנה מהמדף בחנות מקומית. חזקה על אחד שכזה כי הוא עונה על כל הדרישות של משרד התחבורה. החלטתי להסתובב קצת בין החנויות שבקרבת רחוב המסגר בתלאביב והחנות הראשונה בה נתקלתי הייתה אחת העוסקת בחלפי לנדרובר. רגעבסדרות הראשונות של לנדרובר היו חלקים רבים משותפים לו ולרובר! נכנסתי לחנות ותוך רגע היה מבוקשי בידי. גוף תאורה נאה וחדש המיוצר בידי יצרן רציני (Wipac) ומצויד בכל חותמות הכשרות הדרושות.

שימו לב שהתושבת מתאימה אך ורק לנורת הלוגן עם בסיס מסוג H4.

הגיעה אם כן השעה להרכיב את הפנס כולו על כל פרטיו.

ראשית מרכיבים את גוףהתאורה בתוך המסגרת העגולה.

לשם כך נחוצים שני חלקים: הראשון הוא מסגרת עזר – טבעת המאפשרת הכלת גוףהתאורה שקוטרו 7 אינץ’ במסגרת שקוטרה הפנימי 7-13/16 אינץ’:

מכניסים את הטבעת למסגרת, מניחים מעליה את גוף התאורה כשהעדשה פונה כלפי חוץ, ועליו מניחים, לתוך שגמי הכוון, את הטבעת הסוגרת:

וכפי שניתן לראות, שתיהן אולתרו אישם בשנות הששים מחומר זול, החלידו בינתיים כדבעי, נוקו בחומצה, וגולוונו בטעות באבץ זהבהב

עכשיו מהדקים הכל באמצעות קפיצי M:

כך זה נראה מלפנים:

אבל כך זה נראה מהצד:

וכאן מתגלת בעיה. לא רק שזה נראה רע, אלא שזה נראה שונה בכל פנס – הטבעות המאולתרות נוצרו כנראה בזמנים שונים, או על ידי אנשים שונים וכדומה.

זה היה הרגע להפסיק ולערוך מחקר קטן. כזכור, חברת לוקס ייצרה מתאמים לפנסים הללו כדי להתאימם לגופי תאורה בקוטר 7 אינץ’ (מתאמים שטהרנים מסוגו של מייק קולדרי דוחים בחרי אף). כך נראה מתאם כזה מלפנים (מתוך קטלוג לוקס):

וכך מאחור:

ועכשיו נפל לי האסימון: סט ההמרה של לוקס כלל מסגרת חדשה לפנס, שמספרה הקטלוגי 553435! לא טבעות הרחבה, אלא מסגרת חילופית. עכשיו גם ברור מה ניסה לעשות החשמלאי האלמוני שייצר את הנפל הבא:

החלטתי אפוא שעלי לחפש ולמצוא מסגרות אלה. חיפוש מהיר באיביי העלה כי רק ב 22 לנובמבר נסגר מכרז עליהם, בכמעט חינם, ללא קוניםאבל הם קיימים, וכשנראית סנונית ראשונה תמצאנה גם אחרות. חיפוש נוסף באינטרנט העלה כי יש באנגליה ייצרן של רפליקות לפנסי לוקס העתיקים. הביקור באתר שלו הוא חוויה מרתקת כשלעצמו.

פניתי אליו והוא מיהר ושלח לי הצעה לצמד פנסים מושלם. התבוננו בהם היטב:

נראה מוכר? אבל פרט לכך שמדובר ב MD140 ואני זקוק ל MBD148, המחיר המבוקש הוא 800 פאונד (כ 4800 ש"ח לפני הובלה ומכס). שימו לב שהמתאם 553435 משותף לשני סוגי הפנסים. אני מנסה לפתות את לי אפליירד (הבעלים של החברה) למכור לי רק את צמד המתאמים, ואם לא אצליח בכך – בסופו של הדבר הם ימצאו במקום שהוא.

ומה עושים בינתיים? טינו, כמובן, שייצר זוג מתאמים נאים זמניים כדי לא לעצור את הפרויקט. ועל כך – בהמשך.

NEXT: http://wp.me/pXLKy-1ff

PREV: http://wp.me/pXLKy-1eI

Exit mobile version