
תגיות
26-453 חוזרת מן המתים: פרק מאה ארבעים ושלושה – לוחיות מידע ואיפיון.
שימוניק כתב (ב 15 לאפריל 12):
“ציטוט: “…כל לוחיות הנתונים (מרווח שסתומים, מס‘ אשיה, לוח שמנים וכו‘) פורקו מהמכונית ונשלחו ל Pamela David Enamels באנגליה לשיחזור, ויתרמו למראה האותנטי של המכונית לכשתושלם“.
כאחד מתוך קוראיך הנאמנים (ומצטרף ל– Oldie גם בזאת), אתה גורם לנו לדפיקות לב כשאתה שולח דברים מישראל לאנגליה…, והרי אנו יודעים כי גם ניסיון לא עוזר בדברים אלו, מכיון שאי אפשר לדעת על איזה פקיד תיפול הפעם [צחוק או בכי יתקבלו בהבנה].”
ובכן, עברו תשעה חודשים, כיאה וכיאות, והלוחיות חזרו! – כמו חדשות. לא בלי דאגות, לא בלי חרדה על משלוח אווירי שנמשך שבועיים, אבל בסופו של דבר הכל הגיע ואפילו תחת הראדאר של המכס.
אז הרי הן, ישנה מול חדשה.
וראשית, לוחית המידע על מרווחי השסתומים הנמצאת על מכסה השסתומים שעל ראש המנוע. כך נראו השניים לפני השיפוץ:
טינו הסיר את הלוחית מהמכסה ואלון ליטש וצבע אותו בשחור בוהק.
כך נראתה הלוחית עם הפירוק:
וכך היא נראית עכשיו:
כאשר צבעה חזר להיות הצבע המקורי והאותיות ברורות לקריאה ובפונט המקורי. המכסה והלוחית נמסרו לטינו שיזווג אותן מחדש בחיבורים אטומים לשמן, ואז יחליף המכסה המחודש את המכסה הזמני המורכב שם כרגע.
לוחית חשובה מאד היא לוחית הזיהוי של המרכב. כך היא נראתה עם הסרתה מהרכב בידי אורי, לפני למעלה משנה:
-
שרוטה ודהויה. וכך נראית הרפליקה שיוצרה לה.
-
אגב, כך נראתה הלוחית בשנת המודל 1946:
-
שימו לב להבדלים בין התוויות – רובר עצמם ערכו את השינוי.
המספר עצמו טרם הוטבע עליה, יתכן מסיבות לגאליות, ואני זקוק לעצה הן מה הדין במקרה זה, וכיצד מוצאים את הפונטים הנכונים? ה L שלפני מספר המרכב חשוב במיוחד, כי הוא מעיד על כך שהמכונית נוצרה עם הגה שמאלי – אחת מתוך כ 300 שנוצרו כך.
אגב, הפטנטים המדוברים עוסקים במשכך הזעזועים הרוחבי (שדווקא אינו מורכב על 26-453):
“410,983. Vibration-dampers; vehicle collision-guards. ROVER CO., Ltd., and WILKS, M. C., Helen Street, Coventry. June 23, 1933, Nos. 17932 and 36334. [Classes 103 (ii) and 108 (iii).] To damp torsional vibration of a vehicle about its longitudinal axis when travelling a flexible transverse member…” שנזקף אישית לזכותו של מנכ”ל רובר דאז, מוריס ווילקס, ולאופן בו מחובר גל ההינע אל תיבת ההילוכים (לגל ההינע אורך קבוע ודווקא לציר האחורי של תיבת–ההילוכים אורך משתנה)

One of the two patentes (mentioned on the ID badge) is the sliding propeller shaft connection in the gear box
(הפטנט מתייחס לחלק הימני ביותר בתמונה). לכאורה אלו הם פרטים זניחים ממש במבנה המכונית, ומעניין מדוע דווקא עליהם מצאה לנכון הנהלת רובר להגן בהבלטה כזו.
לוחית המידע הבאה היא טבלת השמנים (אף אחד מהם כבר אינו קיים בשוק!)
וכך נראה מחליפו החדש:
שתי הלוחיות יחזרו בקרוב למקומן מעל קיר–האש.
לוחית נוספת היא לוחית הזיהוי של “גג–השמש“. הרי הן, החדשה מתחת לישנה:
ואחרונה היא לוחית הזיהוי של הפגוש הקדמי. כך היא נראתה על 26-069

The bumper badge. The harmonic stabilizer is the other patent
וכך היא נראתה על 26-453 בתחילת השיפוץ:
-
כמו שמשון הגיבור אחרי שנגזזו מחלפותיו. סמלים אלה צצים מפעם לפעם ב eBay ומחירם תלוי במצבם. יש ברשותי אחדים במצב בינוני, אבל אני רציתי אחד במצב מעולה, וזה מה שקיבלתי (במגבלות התאורה הלא מתאימה בה צילמתי):
בינוני – מימין, מעולה משמאל. אולי הצילום הבא יתאר אותו טוב יותר:
על כל פנים, הצירוף המוזר הזה רובר ווילמוט–ברידן מובן לי עכשיו יותר. וילמוט–ברידן, בירמינגהם, היתה הספקית העיקרית של פגושים, מנעולי דלתות ומנגנוני חלונות של תעשיית הרכב הבריטים. רובר הוסיפה את שמה ללוגו שלהם בגלל הפטנט שלה על הפגוש מרסן–הוויברציות – היחודי למכוניות רובר P2.
צר לי, אבל לוחית המרכב החדשה לא דומה במאום לישנה. הפונט לא אותו פונט (יתכן שבחדשה זה צילום לא מפוקס מספיק, אבל זה מה שאני רואה) וגם מיקום השורות לא נכון. מרווח השוליים הצידיים למשל, קטן בחדשה לעומת הישנה. גם זה, וגם הבעייתיות שבהטבעה מחודשת – שבעצם יוצרת פריט לא ממש אותנטי – מעלים מחשבה שאולי כדאי לחדש את הלוחית הישנה שנראית טוב יותר. לטעמי לפחות.
לצערי יש מן הצדק בדבריך.
אפשר לבצע לוחיות כאלו בארץ ללא בעייה, התהליך נקרא פוטומטאל..
למה לפרנס את האנגלים ?