
תגיות
British Motor Museum 2
אם יש מותג שרוחו מרחפת על, שלטת ומעצבת את המקום – הריהו Jaguar. יצרן המכוניות ששכן באחת הערים הסמוכות, בקובנטרי. אולם שלם מוקדש ליצירותיו, מלא וגדוש בעשרות, אם לא מאות מהן.
הנה הן, בשורה ארוכה–ארוכה:
שלא לדבר על שורות–שורות:
אפילו הראשונה והקדומה שבהן, סירה מיוחסת לאופנוע משנת 1925 מוצגת בו:
אבל מכל השפע הזה עניין אותי ביחוד מוצג אחד שבו: SS100 מסוף שנות השלושים. צילמתי אותו מכל העברים כמחווה לשני חברים יקרים. אפילו את מגש הטיפטוף המונח תחת אגן השמן לא השמטתי – רכב אנגלי כהילכתו.
עוד על מכונית מופלאה זו תוכלו לקרוא כאן הנה לוח השעונים וההגה:
קדמת המכונית:
והרי הכנפיים הקדמיות המסומררות:
הכנפיים הללו, הארוכות כל–כך (ובנויות בניגוד לכל הגיון אווירודינמי) מבקשות להמריא בכל פעם שהמכונית דוהרת. משום כך הם מסומררות למשטח חיזוק הנמצא מתחתן ב 32 מסמרות.
וכבר אמר המשורר “ואיזה אורך לתפארת“.
כמובן, כמו כולם, גם המכונית הזאת התברכה באחוריים. אבל הם אינם תא מטען, כמקובל. במכונית ספורט אמיתית אין מקום למטען. זהו מיכל הדלק, אליו צמוד הגלגל הרזרבי.
הצצה למתלה האחורי, underslung, כמובן עם תוף בלימה ענקי.
הבלמים הם גירלינג מכני (“שטנגות” בפי העם), עם two leading shoes – פלא טכנולוגי.
האם נתקלתם פעם במושג “שיפוץ ברמה מוזיאלית”? במוזיאון הנ“ל פועל – בימי חול – מוסך לשיפוץ, שימור ושיחזור. מעליו, לא בתוכו, מרפסת תצפית המאפשרת צפיה בפעילות שבמוסך. יש המעדיפים שיפוץ המותיר זכר לחורבן. בחוגי המקצוע זה נקרא “פטינה“.
ואשלים פרק יגואר זה בתמונות אחדות ממפעל הטסון, מפעל לשיפוץ מכוניות יגואר מסדרת e-type ו MG מסדרת T בעיר בדפורד אשר בצפון אנגליה.
חברה זו אינה רק סדנת שיפוץ למכוניות אלה, אלא גם מחסן חלפים עצום שלהן ובעיקר – יצרנית של חלפים כאלו, כולל חלקי פח ועץ. הרי תמונות אחדות שצלמתי באולמותיה, תמונות המציגות מבט חלקי ביותר על המקום.
מחלקת פחחות: בתור ובתהליך.
אחת התמונות המעניינות היא מפינת ההחלקה.
הדרישות והסטנדרטים עלו כל כך בשנים האחרונות, עד שאין סיכוי להשיג אותם כשדלת היא פריט עצמאי. לקראת ההחלקה הדלת מרותכת לגוף המכונית והן מוחלקות יחד. בסיום ההחלקה יופרדו וישובו להיות חלקים עצמאיים.