
תגיות
26-453 חוזרת מן המתים: פרק חמישים וארבעה – האיחוד (2).
אחרי שסובב בתשעים מעלות נכנס דוד המפלט לגומחתו והמרכב ירד והתיישב במקומו. תמונת הרכב מהחזית נראתה עכשיו סבירה, אם כי עדיין לא מושלמת, וניתן היה להמשיך במלאכה.
הדבר הראשון שהיה צורך לטפל בו הוא ההגה. מוט ההגה מעוגן בצידו התחתון לאשיה ובצידו העליון למרכב – ועכשיו, כשיש מרכב, הגיע הזמן לעגן את חלקו העליון אליו. כך זה נראה לפני:
בחלקו התחתון של קיר האש יש חריץ מלבני המסתיים בחצי מעגל. מוט ההגה עובר דרכו. הסיבה לצורה זו היא כי ניתן לחבר את המוט בזוויות שונות לעומת האנך, כך שיתאים לנהגים גבוהים (כשהוא למעלה) או לנמוכים (כשהוא למטה). גם תפס תיבת ההגה התחתון מותאם לכך, כפי שכבר תיארנו בעבר: http://wp.me/pXLKy-9D
כפי שעוד נראה, יאטם חריץ זה בהמשך על ידי פחיות וגומיות אטימה יעודיות – אבל בינתיים אנחנו עוד לא שם.
מוט ההגה לא היה במרכז החריץ, ולכן הצעד הראשון היה לשחרר את תיבת ההגה מחיזוקיה לאשיה, כדי שתוכל לנוע בחפשיות בחריץ.
הצעד הבא היה הרכבת תפס ההגה לאשיה, וחיזוק מוט ההגה אליו:
כפי שניתן להבחין בתמונה, התפס מאפשר חיבור מוט ההגה בשתי זוויות שונות, על ידי בחירה בזוג חרירים עליון או תחתון. אני בחרתי בזוג התחתון, לנמוכים. אגב, לא להיבהל ממראו המוזנח והפגום של ההגה. בבוא העת הוא הוא יוחלף בגלגל ההגה החדש והיפה, שמצפה על המדף בסבלנות לתורו. http://wp.me/pXLKy-cs
בין הדברים שמחברים את המרכב לאשיה נמצאת גם ידית מעצור היד, התושבת שלה, ומנגנון הראצ’ט שלה (איך אומרים ראצ’ט בעברית? “ריץ’-ראץ’” נשמע לי לא לעניין). הרי הם במקומם
אחרי שעברו ניקוי, גילוון ואפילו ציפוי כרום מחודש.
מנגנון הראצ’ט נראה כאן יותר בבירור:
בקצה מוט מעצור היד, קונצנטרי עם הידית העשויה מבקליט חום, נמצא כפתור. לחיצה עליו דוחפת מוט הגורם לשיחרור תפס הראצ’ט (מסומן ב-B בתמונה הבאה):
וכך נראה עכשיו המכלול, מורכב במקומו:
ב-A מסומן החריץ דרכו עובר מוט המשיכה של מעצור היד אל מערכת המנופים והכבלים הצמודה לאשיה.
הפריט הבא בו טיפלנו בו הוא מכסה המנוע.
המכסה עשוי משני חלקים, המושחלים, לסירוגין, על ציר משותף. על הציר מחפה כיסוי קישוט מפלב”ם.
השילוב נערך על ידי שני טורי “שיניים” גליליות הנמצאות על פסי מתכת המרותכים אחד אל כל מכסה. הרי הם (מלמעלה למטה) שיני החיבור, הציר, ומכסה הקישוט.
השניים הראשונים עברו ניקוי מחלודה וגלוון. את פס הקישוט יישר טינו וליטש. פס השיניים אמור להיות מרותך למכסה, אך השנים והחלודה הפרידו ביניהם. החיבור מחדש צריך להעשות בדייקנות מרובה, וגם אותו ביצע טינו (לפי דוגמה של מכסה ישן שסיפקתי לו).
הרי שני חלקי המכסה לקראת שילוב מחודש:
והרי פרט:
בנסיון מדידה ראשון נראה כי המכסה מתאים למקומו:
השלב הבא צריך להיות התאמת מכסי-הצד של המנוע, ולשם כך יש לחבר את התפסים שלהם, שלשה במספר.
A ו B מחוברים למרכב, ו C מחובר למסגרת הרדיאטור. כולם נוצרו זוגות-זוגות (צד ימין של המרכב ובבואת הראי שלו, צד שמאל), כולם עברו ניקוי חול וצבע יסוד. מ C שרד ברשותי רק פריט אחד, סדוק, וטינו ייצר לו את הנגדי וגם תיקן אותו עצמו באותה הזדמנות.
אבל כדי לבדוק כיצד “יושבים” מכסי הצד של המנוע במקומם, יש ראשית להרכיב את הכנפיים הקדמיות – כי הם התושבת עליה רוכבים המכסים הללו.
כזכור, כל כנף קדמית מורכבת משני חלקים עיקריים: כנף, וחצאית (valance) פנימית. הרי הן על שולחן העבודה, לפני ההרכבה. החצאית מלפנים, והכנף, הפוכה, מאחוריה.
שתיהן יחד “עוטפות” את הגלגל הקדמי ומגינות על הסביבה, החיצונית (מרכב) והפנימית (מנוע) מלכלוך פוטנציאלי שהוא עלול להתיז. מכיוון שהגלגל צריך לפנות ימינה ושמאלה מפותלת החצאית בהתאם. החור העגול (A) מאפשר גישה לבורג החיזוק של בולם הזעזועים. החריץ (B) נועד לאפשר את תנועת הסרן הקדמי מעלה-מטה (כשהקפיצים מתכווצים או מתמתחים) מבלי שיפגע בחצאית. הפתח C נועד למעבר יד הנשיאה הקדמית (ראו בהמשך) דרכו, והחור D מאפשר מעבר לחוטי החשמל של הפנסים. המסגרת E תחובר לשולי הפתחC בתריסר ברגי פח, כשביניהם אטם גומי שכבר סופק על ידי מייק קולדרי. כידוע, פח מתוח יכול להתנהג כממברנה ולהפיק מתוכו קולות שונים ומשונים. המסגרת והאטם הללו נועדו לשכך נטיה זו.
החצאית מחוברת לכנף בתריסר ברגי 1/4 BSF ומלפנים בשני ברגי 2BA.
את B יש להשאיר פנוי, כפי שיפורט בהמשך, וכמו כן לא לשכוח לחבר את חלקו התחתון של תפס מכסה המנוע לחורים ב-C, ואת זוית החיבור למעטפת הרדיאטור ב A– נחזור אליהן בהמשך.
כך נראה הצמד כנף-חצאית מוכן להיצמד אל המרכב:
A הוא החריר הנועד לבורג המהדק את הכנף ליד הנשיאה שלה. מידתו 5/16 BSF. החור B ממתין לפנס הדרך, הממתין גם הוא על המדף לתורו, מנוקה ומצופה בכרום חדש.
והרי מבט מזווית אחרת המראה את תפס מכסה המנוע במקומו. רואים גם את החורים שנועדו לאורות הדרך ולאורות החניה.
ועכשיו כנף שמאל במקומה, וזו הזדמנות לערוך היכרות עם יד הנשיאה של הכנף.
מבט בוחן בתמונה יראה כי שתי הידיים מחוברות זו לזו מתחת לרדיאטור. לכל החיבורים הללו דרגת חופש מסויימת ולפנינו עוד ממתין כיוונונן הזהיר והמושכל כדי שכל דבר ישב נכון, דבור על מקומו.
הכנף מתחברת לגוף בשני ברגי 5/16 BSF בחלקה האחורי, ליד הנשיאה בבורג 5/16 , ולמעטפת הרדיאטור בבורג 1/4 BSF מחודד. כמו כן היא מהודקת למעטפת עם הזווית שהוזכרה למעלה, ולבסוף מהדקים אותה גם פנסי הדרך. הגישה לכל אלה לא נוחה בלשון המעטה, וזה אחד החלקים המתסכלים והמעצבנים ביותר בשיקום הרובר.
וזה מראנו נכון לעכשיו, בפרופיל:
ומנוכח:
וגם:
NEXT: http://wp.me/pXLKy-B5
PREV: http://wp.me/pXLKy-A6
כתיבה מאלפת.
דומני שהגיע הזמן להקדיש פרק לדמותו של טינו הכל יכול.
מתי השקה???
ישר כח
אהבתי את הנחישות,המקצועיות הרבה והפירוט המדוקדק.
אני זוכר היטב את הרובר הנ”ל עוד מ 2005 , כשהבטתי עליה ותהיתי אם ביכלל יהיה ניתן להחזיר לה חיים
ומה יהיה גורלה של המסכנה… 🙂
אני שמח שהרמתם את הכפפה.
בהצלחה בהמשך
שי