צמה חדשה לרובר הירוק – ח’.

והנה הסתיים החיווט, והסתיימו הבדיקות. כל השעונים, המחוונים, המפסקים והצרכנים השונים פועלים As advertized.
כמו כן הוספו הממסרים החיוניים. מכיוון שכבר ערכתי סקירה מקיפה של חיווט רובר P2, אסתפק הפעם בעיקר בתמונות של לפני ואחרי.

כך נראה חלון המכשירים השמאלי לפני:

תמונה

Before

וכך עכשיו:

תמונה

After

כך נראה צד שמאל של לוח האש לפני:

תמונה

Before

וכך עכשיו:

תמונה

After

ומזווית שונה, עם חלונות סגורים

תמונה

After. from a different angle

צד ימין של קיר האש:

תמונה

Now

כך נראה לוח המכשירים לפני:

תמונה

Instument panel before

וכך עכשיו:

תמונה

After

אפשר להבחין כי כפתורי הפעלת המגבים חודשו גם ומופיעה עליהם עכשיו בברור הכתובית start – park המרמזת על אופן הפעלתם המוזר…
הכפתורים מחוברים לצירי המגבים בבורג מיוחד, בתבריג 2BA, (כמובן). הברגים המקוריים אבדו לפני שנים רבות ובמקומם היה תקוע איזה אילתור משמים. אבל סוף-סוף השגתי זוג ברגים נכונים (מפרדי בולטון, כמובן). אלו ברגים זעירים, אפורים. אם בורג כזה נופל מידך בשעת ההרכבה – הוא אבוד לנצח. התכוננתי איפה, היטב, ועברתי במחרוקת ומברז מתאימים על ההברגות לפני ההרכבה – שהסתיימה בשלום.
מראה מזווית נוספת:

תמונה

Another view

בעת הרכבת הממסרים ב 26-453 (הרובר האדום) התגלתה בעיה. סגירת מתג ההצתה לא גרמה לכיבוי המכונית כי המתח שיוצר הדינמו בסרק מספיק להחזיק את הממסר תפוס. נאלצתי אז להוסיף דיודה בטור עם הממסר. הפעם נקטתי מראש באמצעי מנע. הנורית לא חוברה ישירות למתג ההצתה (על ידי מוליך מס’ 20):

תמונה

Circuit diagram

אלא למגע A3 על קופסת בקרת הדינמו – והבעיה נמנעה. קופסת הבקרה הוחלפה גם היא בקופסה חדשה התואמת את RF95 הקלאסית של לוקס (משווקת על ידי Holden).
חידוש לוח המכשירים גרר חד-גדיה מסויים:
אי אפשר לפרק את הלוח ללא פירוק הצמה – ולא הגיוני לא לחדש אותה בהזדמנות זו; אי אפשר לפרק את הלוח ללא ניתוק כבל ההפעלה של ה FreeWheel – ולא הגיוני לא לחדש אותו בהזדמנות זו; אבל אי אפשר להחזיר את הכבל הזה למקומו ללא פירוק הריצפה והחלק התחתון של קיר האש – ולא הגיוני לא לטפל בהם בהזדמנות זו; וכשהריצפה וקיר האש מפורקים – זו ההזדמנות המתאימה לטפל במנגנון ההפעלה של המצמד.
26-069 (הרובר הירוק) הגיע לידי לפני 46 שנים ללא מנגנון הפעלת המצמד המקורי – וכך נסע מאז ועד היום. למעשה, אין רובר P2 שראיתי בארץ שקיים בו המנגנון הזה. ולא שהם הגיעו כך אלינו. זה ללא ספק מעשה ידיו “להתפאר” של שמואל מיודענו – וכנראה שהיו לו סיבות טובות, או לא כל כך, לעשות כן.
והנה הזדמנתי בסתיו שעבר לעיר לידס שבצפון אנגליה ובה פגשתי את מייק אוונס, אחד מאושיות קהילת הרובר הבינלאומית, וסיפרתי לו שמנגנון הפעלת המצמד המקורי של רובר הוא אגדה בעיני, מין מיתולוגיה שאין לה אחיזה במציאות, ואחרי כל כך הרבה שנות רובר טרם זכיתי לראותו במו עיני.
מייק האזין בשתיקה ואני חזרתי ארצה. אבל זמן לא מרובה אחר כך הגיעה לביתי חבילה – ובה חלקי המנגנון הנעלם! (כמעט אמרתי מנגנון הצללים או מנגנון החושך אבל לא). ועכשיו, כשהרצפה מפורקת – זו ההזדמנות המתאימה להכיר אותו, להרכיב אותו ולהשיב לרובר את נעוריו הרחוקים.
אבל על כך – בפעם אחרת.

NEXT

PREV