
תגיות
אנוש כחציר ימיו – ג’.
ועכשיו הגיע תורי לעוט על השאריות, כחוק הג’ונגל.
האוצר של אריק פוזר סביב סביב בכל מקום פנוי במוסך, מגובב בערמות של שרוולי פלסטיק עכורים.
מה מסתתר בתוכם? מחוץ לשקיות אפשר להבחין בחמישה סטרטרים של רובר מהשנים 34 – 59 (וגם של לנד רובר משנים אלו), פנסים ראשיים, פנסי צד ופנסי ערפל, שעונים למיניהם,
רדיו, וגם שואב אבק אחד שהצטרף למסיבה.
יש ברשותי די והותר סטרטרים, ואי לכך נטלתי רק חלקי חילוף חיוניים לאחזקתם: מגש פחמים, מגש בוקסה מרכזית, בנדיקסים, כולם בלתי–משומשים בעליל.
הפניית הראש גילתה חלונות קדמיים, וצמיג “חדש” באריזתו.
הפניית הראש לכוון אחר גילתה ארגז מלא וממולא ספרי רובר בפרט ומכונאות בכלל…
עוד קצת – והנה פלונטר של כבלי משנק, ספידומטר, פריוויל... כל החבורה כולה, חדשים.
הצצה על הכוננית משמאל למעלה – ציבור שלם של מפלגים (דיסטרביוטרים) מטפוס DKY4A
חדשים, חדשים ממש, כמו ביום בו יצאו מן המפעל. אבל לא רק הם. אוסף רציני של משקלות למפלגים הנ“ל, מכויילות, עם הקפיצים והצירים וכל הדרוש – אוצר של ממש (ואין צורך לומר – שלל שלם של מגעים (פלטינות) ומכסים מתאימים).
ואולי הכי משמח – כמה וכמה מיקרומטרים לכוונון קידום ההצתה של המפלגים הללו, חדשים וטריים.
יחד איתם היה אוסף של מפסקים וריאוסטטים של לוח השעונים. אלו פריטים נדירים ומפעם לפעם מתנהלים קרבות איתנים ב e-bay על הזכות לרכשם.
שמחתי למצוא את צינור הנשם במצב מקורי – עד היום נתקלתי בו רק בתמונות.
מתחת הכסא התחבאו כשבע קופסאות ובהן בוכנות וטבעות בוכנה לרובר 10 ו 12 מהשנים 33 – 47. כולן NOS.
על רצפת המוסך היו מוטלות עוד מעטפות ובהן כל חלקי מערכת המעצורים המכניים מתוצרת גירלינג המתאימים לרובר.
פרט לשפע סנדלי בלם ורפידות, שהם פריטים שגרתיים היו שם דברים נדירים ויקרי המציאות. ראשית כמות מרשימה של פינים ומזלגות משיכה בקטרים הדרושים: 1/4 ו 5/16 וגם גדולים יותר. והעיקר: מאזנים חדשים, מקוריים ובלתי משומשים.
על חלקם חרוט יחס המינוף שלהם – ממש תענוג לעיניים ולמשפץ. בכאלה לא נתקלתי בכל חמישים שנותי עם הרובר. כמו כן היתה שם כמות ניכרת של משאבות בלם מכניות (expanders) – גם הן חדשות מהקופסה. גם בכאלה טרם נתקלתי. ולסיום: גומיות האיטום של המשאבות הללו.
לבשתי את חלוק המכונאים שהבאתי איתי והתחלתי לנבור בערמות. עד מהרה נחשפה לה חבורה של משאבות דלק חשמליות, וגם מכניות. מערכות מגבים שלמות על כל חלקיהן החל במנוע וכלה בלהבים. מדי גובה דלק ויחידות שאיבת דלק מן המיכל, כולל השסתום החשמלי המפורסם הכלול בהן – עליהן שמחתי במיוחד.
מערכות פליטה מקוריות – דבר שלכאורה בטל מן העולם מזה שנים רבות. ערמה גבוהה של קרבורטורים וכל חלקיהם, חריריהם וברגיהם, כולל קיטים מקוריים של אטמים הדרושים לשפוץ קרבורטור קיים.
גם מאפרות שלמות:
בולמי הזעזועים, שעליהם עמלתי כה קשות בשיפוץ ב-2011
רבצו פה, משופצים ויפים בקופסאותיהם – הושט היד וקח.
גם – וזה חשוב – רביעיה נאה של תופי בלם “12 במצב מקורי. רוב אלה שהכרתי עד היום כבר שחוקים עד דק, מעבר לגבול עליו ממליץ היצרן (זצ“ל).
קטנים יותר, אך משמחים לא פחות היו ווסת חלון קדמי במצב מקורי
ווסת חלון נהג מסוג של quick lift נקי ותקין,
וקהל גדול של תפוחי הגה מקוריים, כולל התפוח הגדול המקשר בין תיבת ההגה ומוט המשיכה, כזה אין להשיג בכלל אלא עבור תמורה אצל מייק קולדרי
חשובה במיוחד המציאה הבאה:
זהו האטם הדינמי של משאבת במים. עד לפני כשנה היה ניתן להשיג תחליף ראוי משני הספקים של חלפי
רובר P2: מייק קולדרי ומייק אוונס. שניהם גם יחד רכשו אותו מבעל מקצוע מסויים שפרש לאחרונה מעבודתו, וטרם נמצא לו מחליף. כיום לא זה ולא זה מסוגלים לספק חלף חיוני זה, שבלעדיו המכונית מושבתת. האם זה אטם משאבת המים האחרון ששרד?
האם נלאתם מרוב וראשכם סחרחר?
רק אוסיף ואומר כי אל הקיר נשענו תיבות הילוכים מורכבות ומפורקות, מנועים מורכבים ומפורקים, דיפרנציאלים, תיבות הגה וחלקיהם וכו’ וכו’.
מביניהם נטלתי גל ארכובה NOS (כלומר 0 undersize) , שני גלי זיזים סבירים ולא פחות חשוב – בתי מיסב קדמי של גל הזיזים, שלמים ובתולים – אלו הנוטים תמיד להשבר בעת פירוק או הרכבה לא זהירים!
נוספו אליהם שני סטים של טלטלים, אחד מהם עם מיסבי מתכת לבנה מוכנים להתאמה
וגם גלגלי תזמון NOS, עם שעוות השימור עליהם.
רדיאטור אחד עמד חפוי ראש בצד. אף אחד לא רוצה בו. מה אפשר לעשות? ריחמתי עליו:
ובזאת נסתפק הפעם.
הפרק הקודם: PREV