
תגיות
51 גוונים של אפור (ח’)
שש שנים כבר עברו מאז נכתבה הסקירה הזו על שלבי צביעת הרובר הארגמני 26-453 והם פורטו והוסברו בה שלב אחר שלב.
הרשימה פותחת בכך שתורת האופטיקה קובעת כי כדי להגיע למכונית נוצצת וזוהרת יש לדאוג כי החזרת האור ממשטחיה תהיה ספקולרית ולא דיפוזיבית; כלומר עליה להתנהג כמו ראי טוב. וגם הוסבר שם כי לשם כך יש להביא את גליות המשטחים למינימום ואת חלקותם למקסימום, וכמו כן הוגדרו שם המושגים הללו ודרכי מדידתם.
אלא שאי אפשר להגיע לטיב השטח הרצוי באמצעות פטיש בלבד. הכרחי להשתמש באמצעי ליטוש. הבעיה באמצעי ליטוש היא שהם חד סיטריים: מסירים “בשר” בלבד. די בקלות אפשר להסיר יותר מדי. לכן בהחלקה יש צורך בתהליך דו־כיווני: לא רק להסיר אלא גם להוסיף. לא זאת בלבד אלא שפח הוא חומר קשה יחסית ודרושה עבודה רבה כדי ללטש אותו.
אי לכך הומצא “חומר הפחחים” – משחה הנמרחת על המשטח המיועד לצביעה, נדבקת אליו ומתקשה בתום פרק זמן מסויים. הממרח הזה “מעבה” את הפח ומאפשר ליטוש נוח ללא פגיעה.
הרי דוגמא מן העבר: אחרי שנגמר שלב “פחחות הפטיש” (והרתכת) גולוון מכסה תא המטען של הרובר האדום (26-459) ונצבע בצבע יסוד אפוקסי, ואז מרחה עליו דפנה מנה נדיבה של “חומר“.

Compact base had been used on 26-457 with good results
אחרי שה“חומר” התקשה החלה בשיוף גס, שנועד להביא למצב בו כל השקעים יתמלאו בחומר עד לגובה הרכסים; כך יהפכו פני המשטח למישוריים.

After hardening filling resumes
בסיומו של שלב זה נשארים “העמקים” בצבע המדברי של “החומר“. הגליות ירדה לרמה של עשרות מיקרונים.
שלבים דומים נערכים עכשיו על הטורר. גוף המכונית הגיע לסדנה צבוע בצבע היסוד, ואחרי כמה טיפולי פטיש הכרחיים נמרח בחומר, והחל שיוף.
הנה הוא מזווית אחרת:
בסיומו של שלב זה יש להתיז שכבה נוספת של צבא יסוד, ולשם כך נעטפים בניילון כל אותם חלקים שאינם צריכים להיצבע:
מאחור כבר רואים את אלון מתכונן. הנה הוא:
וזו התוצאה:
ועכשיו הגיע תור ה“קומפקט פילר” שנודע פעם בשם “פוליאסטר“.

Filler’s specs
ניתן לתאר אותו כחומר פחחים עדין יותר; הוא מותז לשכבה שעוביה כ 100 – 200 מיקרון (0.1 – 0.2 מילימטר) וילוטש מעתה בנייר לטש עדין כדי לקרב את החלקות לרמה של מיקרונים אחדים. שוב אלון נכנס לפעולה:
ועה מראנו יאה וגם נאה – ואנו ממתינים בכליון עינים לשלב הבא!
הפרק הבא NEXT